Nyhet 13 juli 2024

Mona från Tandvårdshuset är nyss hemkommen från ett volontäruppdrag i Zimbabwe

Mona arbetar främst med barn och tandvårdsrädda patienter hos oss på Tandvårdshuset och har nyligen återvänt från en spännande och givande volontärresa till Zimbabwe.

Första gången i Afrika

Det var inte Monas första volontäruppdrag, hon har tidigare arbetat för Svenska FN-förbundet. Men denna resa var annorlunda, eftersom det var hennes första gång i Afrika.

– Det kändes väldigt spännande och att få möjligheten att arbeta med Tandläkare Utan Gränser har alltid varit en dröm för mig, sa Mona innan resan.

Uppdraget i Zimbabwe

Mona reste till Zimbabwe i mitten av juni och stannade där i drygt två veckor. Under sin vistelse arbetade hon på barnhem och skolor på landsbygden. Hennes uppdrag inkluderade både förebyggande tandvård och akuttandvård, såsom tandextraktioner.

– Det var fantastiskt att träffa alla barnen i Zimbabwe och känna att jag hjälpte till villkorslöst,” berättar Mona.

Stöd från Tandvårdshuset

Denna volontärresa var inte bara en personlig dröm för Mona utan också en möjlighet som blev verklighet tack vare stöd från oss på Tandvårdshuset. Vi sponsrade hennes flygbiljett och vaccinationer, vilket gjorde det möjligt för henne att fokusera på uppdraget.

– Att få åka med Tandläkare Utan Gränser har alltid varit en av mina drömmar, berättar Mona. Och jag är så tacksam för att Tandvårdshuset har hjälpt mig att uppfylla drömmen. Det var fantastiskt att kunna bidra och göra skillnad för barnen där.

Vi kan barntandvård

Visste du att över 1900 barn och unga vuxna får sin tandvård kostnadsfritt hos Tandvårdshuset? Välkomna ni också!

Läs mer